Woningen


Woningen

Villa’s, boerderijen, vakantiewoningen, nieuwbouwwoningen, monumentale panden… We voorzien alle typen woningen van een rieten dak dat volledig past bij de stijl van de woning. Dat doen we zowel rechtstreeks als via uw aannemer.

Advies
Uiteraard zorgen we niet alleen voor de uitvoering, maar ook voor een goed advies. Er zijn namelijk nogal wat keuzes die bepalen hoe uw rieten dak eruit gaat zien. Hoe eerder we deze keuzes bespreken, des te beter we uw wensen kunnen realiseren.

Compleet
Bij het dekken, repareren en restaureren van een rieten dak komt vaak méér kijken. We regelen het compleet als u wilt: van loodwerk tot schoorsteen en van goten tot dakkapellen. Zelfs het aanvragen van een subsidie (een interessante mogelijkheid!) kunt u aan ons overlaten.

Eén aanspreekpunt
Ter geruststelling: dat doen we niet allemaal zelf. We hebben vaste partners die we hiervoor al jaren inschakelen. Ieder zijn vak! We zijn wel altijd uw aanspreekpunt. Zo houden we de communicatie lekker duidelijk.

mini-logo-titel Bekijk projecten


Veiligheid


Veiligheid

Laten we er niet omheen draaien: een rieten dak is prachtig, maar wel brandgevaarlijker dan een gewoon pannendak. Wij nemen tal van maatregelen om dat risico te minimaliseren.

Koperen leiding
Het bekendst zijn natuurlijk de koperen leidingen op het dak, die blikseminslagen veilig wegleiden van het dak.

Impregneren
Soms worden daken geïmpregneerd met een beschermende coating die voorkomt dat het riet vlam vat door vliegvuur (vonken) van buitenaf. Wij kiezen hier bij voorkeur niet voor, omdat de kwaliteit van het riet hierdoor achteruit gaat. Hierover overleggen we graag met u.

Geïsoleerde dakplaten
Voor bescherming van onderaf werken we met geïsoleerde dakplaten (in plaats van houten latten). Deze zorgen ervoor dat het vuur veel langer de tijd nodig heeft om bij het riet te komen.

Detectiesysteem
Ontstaat er onverhoopt toch brand, dan is het zaak om deze snel te signaleren. Daarvoor werken we met een detectiesysteem. Dit geeft zelf een signaal af en/of belt automatisch met de alarmcentrale.

Sprinklerinstallatie
Ontstaat er brand op het dak, dan kan een sprinklerinstallatie voorkomen dat deze zich snel uitbreidt. De ingebouwde leidingen en sproeikoppen zorgen ervoor dat het dak bij brand geblust wordt.

U ziet: er zijn voldoende manieren om met een gerust hart van uw rieten dak te kunnen genieten. Uiteraard kunnen wij al deze maatregelen compleet voor u verzorgen.

mini-logo-titel Bekijk projecten

veiligheid


Reparatie / Onderhoud


Reparatie / Onderhoud

De levensduur van uw dak wordt in grote mate bepaald door het onderhoud. Gemiddeld genomen is eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt nodig. Elk dak is echter weer anders, vandaar dat we graag langskomen voor een advies op maat.

Algengroei
Daarnaast raden we u aan om het dak eens in de 2 jaar in te (laten) spuiten met een professionele dakreiniger. Dit voorkomt algengroei.

Als nieuw
Denkt u dat uw rieten dak aan vervanging toe is? Of krijgt u dat advies van een andere rietdekker? Vraag gerust om een second opinion als u twijfelt. Een echte ambachtsman ziet vaak toch mogelijkheden om het dak te repareren. Als een rieten dak goed bijgevuld wordt, ziet de kap er weer als nieuw uit en kan deze vaak weer 10 tot 20 jaar mee. Reken maar eens uit hoeveel u dan bespaart…

mini-logo-titel Bekijk projecten

onderhoud
Heeft u een vraag of een opmerking?
We horen graag van u.