Een rieten dak


Een rieten dak

Een rieten dak is de kroon op iedere woning. De uitstraling van dit prachtige natuurproduct geeft karakter aan een woning en zorgt voor extra cachet. Tenminste… als het dak goed is gedekt. Stiekem komt er namelijk veel kijken bij het realiseren van een rieten dak.

Keuzes
Dat begint al ruim voordat we daadwerkelijk het dak op gaan. Er moeten vooraf namelijk allerlei keuzes gemaakt worden: over de constructie en de materialen bijvoorbeeld, maar ook over de veiligheid van het dak. Alle keuzes die we vooraf maken, bepalen hoe tevreden u achteraf bent. En blijft!

Advies
Daarom gaan we graag al in een vroegtijdig stadium met u om tafel. We luisteren naar uw wensen, vertellen u over de mogelijkheden en geven u een goed doordacht advies. En natuurlijk is het mooi om met het riet zelf aan de slag te gaan. Maar nóg mooier is het om ook jaren later met trots op een klus terug te kunnen kijken.


Dakconstructie


Dakconstructie

Bij een traditioneel gebonden dak wordt het riet op latten gebonden. We kunnen het riet echter ook op geïsoleerde houten platen schroeven. Daarmee heeft u een extra degelijke constructie, die ook nog eens minder brandgevaarlijk is.

Meer tijd
Bij een dak op geïsoleerde houten platen heeft het vuur van binnenuit langer de tijd nodig om bij het riet te komen. En als het dak zelf al brandt, gaat dat minder snel dan bij een lattendak.

Niet te zien
Aan de buitenkant is overigens niet te zien welke dakconstructie is gebruikt. Degelijkheid, veiligheid en schoonheid gaan dus prima samen.


Levensduur


Levensduur

Voor een rieten dak bestaat er niet zoiets als een standaard levensduur. Het gaat immers om een natuurproduct en er zijn diverse factoren die hierop van invloed zijn: van de hellingshoek en de ligging ten opzichte van de omgeving tot de gebruikte materialen en… de kwaliteiten van de rietdekker.

40 jaar
Met een goed advies, een sterke onderconstructie én de juiste rietsoort zorgen wij ervoor dat de levensduur van uw dak maximaal is. Hoe lang dat is? Daar durven we pas een inschatting van te maken wanneer we de situatie zelf hebben gezien. Maar met de juiste aanpak kan dat zomaar 30 tot 40 jaar zijn.

Grote verschillen
Veel mensen realiseren het zich niet, maar er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de verschillende soorten riet. Wij selecteren daarom zeer zorgvuldig. We kijken daarbij naar het groeiproces van het riet (dat controleren we zelf), maar ook naar het snijden en het drogen. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een scherp oog voor de juiste kwaliteit ontwikkeld.

Wiedenriet
Als echte vakmensen werken we graag met gelabeled Wiedenriet. Dit is Nederlands riet van topkwaliteit mét garantie. En het mooie is dat wij dit tegen een scherpe prijs kunnen inkopen.

Samen op pad
Bent u geïnteresseerd in dit prachtige natuurproduct? Dan nemen we u graag mee naar onze eigen voorraadschuur, de riethandel of de rietsnijder. Dan kunnen we u er alles over vertellen en kunt u met eigen ogen zien dat wij alleen voor kwaliteit kiezen.

slider-3
Heeft u een vraag of een opmerking?
We horen graag van u.